Kontakt

Szaszłyki z kurczaka w musztardzie

Potrawy z drobiu – szaszłyki z kurczaka w musztardzie

Czas przygotowania – 20 minut

Czas pieczenia – 15 minut

Ilość porcji – 4

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • łyżka soku z cytryny
  • pół ząbka posiekanego czosnku
  • szklanka gorącej wody
  • kostka bulionowa o niskiej zawartości tłuszczu
  • 50 ml mleka o niskiej zawartości tłuszczu
  • łyżeczka skrobi kukurydzianej

Przygotowanie

  • Filety z kurczaka pokroić na duże kawałki.
  • W misce wymieszać następujące składniki: musztardę, sok z cytryny, czosnek i bulion rozpuszczony w gorącej wodzie.
  • Odlać 1/4 marynaty.
  • Pozostałą marynatą zalać kurczaka, dobrze wymieszać i odstawić na pół godziny do lodówki.
  • Następnie z przygotowanych kawałków kurczaku zrobić szaszłyki i piec 15 minut w piekarniku.
  • Z pozostałej marynaty zrobić sos. Dodać do niej mleko wymieszane ze skrobią kukurydzianą i podgrzać aż wszystko zgęstnieje.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.